Daniëlle

De harp en ik zijn al dertig jaar met elkaar verbonden.

Toen ik op mijn 6e jaar een harp zag, was het liefde op het eerste gezicht en ik kon niet wachten om te beginnen met spelen toen ik 8 werd in 1988. Ik kreeg als kind en tiener een degelijke, klassieke opleiding. Ik trad op jonge leeftijd op bij concoursen, in orkesten en op televisie. Een leven als concertharpiste lag in het verschiet, maar ik koos anders. Ik worstelde namelijk al al vanaf jonge leeftijd enorm met het leven. Ik stopte in 1998 met harpspelen en ging op zoek naar mezelf, mijn waarheid. In deze zoektocht heb ik diepe donkere stukken in mezelf doorgewerkt en heb ik veel aan zelfontwikkeling gedaan om stapjes verder te komen. En dit zal ik de rest van mijn leven blijven doen, inmiddels niet meer uit nood, maar uit de diepe wens om het leven voluit te leven!

In 2009 studeerde ik af als haptotheapeut om door te kunnen geven wat ik zelf had geleerd (en nog altijd leer!) in mijn zoektocht. Ik merk dat ik als therapeut op een presente en transparante manier in staat ben mensen bij te staan in hun verlangens en pijn. Ook zware problematiek kan ik begeleiden zonder er iets van op mijn eigen schouders te nemen. Ik voel mij gezegend anderen bij te mogen staan in hun zoektocht als mens hier op aarde.

Ook de harp kwam weer in mijn leven, in 2008. Ik koos voor de prachtige klanken van de Keltische harp en besloot vooral muziek te maken die vanuit mijn hart kwam. Het talent dat ik al als kind al had, en de zoektocht die ik inmiddels had afgelegd, vormden samen de bedding voor een nieuwe vorm van spelen en zingen. Inmiddels creëer ik met mijn muziek een veld van licht, liefde en transparantie, een brug tussen hemel en aarde. Deze helende klanken worden op veel verschillende manieren ingezet, zoals op deze website te lezen is. Daarnaast heb ik mijn manier van haptotherapie geven aangevuld met stemexpressie en de hartopenende klanken van de harp.

Uriël is de naam die ik mijn grootste harp heb gegeven. Het is de aartsengel wiens naam ‘God is mijn licht’ betekent. Uriël beschermt, verzorgt, schenkt intuïtieve kennis en ontvouwt de innerlijke wijsheid. Ook brengt hij harmonie tussen lichaam, ziel en geest. Daarnaast is er ook Ariël, een kleinere, draagbare harp. Ariël is  de aartsengel die helpt bij aarding en manifestatie. Zij is tevens sterk verbonden met de natuur.

Mijn inspiratiebronnen zijn: mijn gezin, de mensen om mij heen, tantra, Ecstatic dance, workshops met plantmedicijn, HAI (Human Awareness Institute), Human Design.