Zwangerschap en kraamtijd

Zwangerschap is een tijd van grote transformatie. Je lichaam wordt het thuis van een nieuw mens die jij in je baarmoeder mag dragen en dan op deze wereld mag zetten. Een prachtige tijd om je te verbinden met je lichaam, je hart, je kindje, je partner, de mensen om je heen, je verlangens voor de toekomst.

En dan, de bevalling! Mijn verloskundige zei ooit: Bevallen is als het ware een beetje sterven om nieuw leven te kunnen doorgeven. In een bevalling komt het erop aan, wie ben jij, wie is je kind, wie zijn er om je heen, wat heb je nodig?

En dan daarna de kraamtijd, een tijd waarin je zo gevoelig en open bent, je lichaam aan het herstellen is, je kindje en jullie als ouders de weg zoeken met elkaar en jullie nieuwe leven.

In al deze fases is de sluier tussen hemel en aarde heel dun. Er is ruimte voor enorm veel liefde, licht en genieten. Ook kan dit een tijd zijn om geconfronteerd te worden met oude pijn; stukken uit je jeugd, gebrek aan zelfliefde en vertrouwen, angst het niet goed te doen, relatieproblemen, gemis van een ouder, trauma van een vorige bevalling of miskraam.

En weet je, het kan allemaal tegelijk. Genieten en worstelen. Licht en donker horen er allebei bij.

Met mijn harp, stem, en ervaring als moeder en haptotherapeut sta ik je graag bij in deze fase. Dit kan op verschillende manieren:

  • Bij mij thuis komen genieten van een helende harpsessie voor jou en je kindje. Je partner of iemand anders uit je omgeving is daar uiteraard ook van harte welkom bij.
  • Een sessie Healing Touch & Sound; een combinatie van haptotherapie, stemexpressie en helende harp, om dieper in te gaan op je proces.
  • Een harpconcertje (met samen zingen) bij jou thuis als onderdeel van je babyshower.
  • Een harpconcertje aan bed in je kraamtijd. Dit kan gecombineerd worden met haptonomische aanraking. Tip: vraag dit als kraamcadeau!

Tevens werk ik samen met Marjolein Vos van Wombfulness. Zij organiseert retraites voor zwangere vrouwen en moeder met hun baby’s.